Wil jij ook jouw droomlichaam creëren binnen zes weken?

April 15, 2017 by in Lifestyle, Training tags: , , , ,

IMG_1478 (1)

12-, 6-, of 4-weken programma’s die veelbelovende fysieke transformaties voor een echt “droomlichaam” beloven schieten rond de tijd van dit jaar weer als paddenstoelen uit de grond. Ben je op deze blog beland vanwege de bijbehorende titel en wil je graag zo snel mogelijk fysiek resultaat, liever gister nog dan vandaag?

Helaas, dat gaat niet lukken.

Ondanks dat de boodschap niet heel sexy is, bestaat er simpelweg geen quick fix of magisch dieet om op verantwoorde wijze een duurzaam fysiek resultaat te creëren.

De risico’s van crash diëten

Veel crash diëten en kortstondige programma’s die zeer laag in calorieën zijn (waardoor snel afvallen een logisch gevolg is) plegen roofbouw op het lichaam door een tekort aan
macro- en micronutriënten zoals vetten, vezels, ijzer, magnesium, zink, calcium en meer.

Bovendien wordt door het volgen van een “dieet” (een voedingspatroon wat zeer eenzijdig is, complete productgroepen zoals koolhydraten of vetten geschrapt worden of bestaat uit maaltijdvervangende shakes of maaltijd repen) of een sapkuur niet de kern aangepakt: de reden van de overtollige kilo’s.

Lifestyle factoren, een gebrek aan de juiste kennis en/of niet de juiste mindset zijn aspecten die met diëten niet tot amper aangepakt en geoptimaliseerd worden.

Tel daarbij een tekort aan essentiële voedingsstoffen op en de ingrediëntenlijst voor een vicieus cirkelpatroon tussen diëten, terugval en weer aankomen is compleet.

Een duurzame lifestyle verandering creëren kost tijd

Om voorgoed af te rekenen met jojo-patronen is een complete lifestyle verandering nodig op het gebied van training, voeding en/of gedrag.

Hoewel niet ieder persoon hetzelfde startpunt heeft qua lichaamssamenstelling, niet ieder persoon over dezelfde genetische potentie (aanleg om spiermassa op te bouwen) bezit en ieder lichaam anders reageert op training en voeding is er een aspect essentieel voor een duurzaam fysiek succes:

Namelijk: tijd. En tijd kan niet afgedwongen worden.

Om ongewenste gewoontes te doorbreken, te leren dealen met “tegenslagen” en bewuste keuzes te integreren waarbij er tevens voldoende ruimte is voor genieten is simpelweg tijd nodig. En dat is net hetgeen waar geen ruimte en aandacht voor is in de meeste kortstondige programma’s.

Werken aan je “all-year-round” droomlichaam heeft geen deadline

Is het mogelijk om fysiek en mentaal krachtig in het leven te staan, een betere gezondheid te creëren en bovendien het lichaam van je dromen te behalen?

Afhankelijk van je startpunt en je gewenste eindpunt: ja, absoluut. Echter, je zal er wel langere tijd hard voor moeten werken wil je dit resultaat behalen, maar vooral ook behouden.

Stop met denken in quick fixes voor de zomer en start met het focussen op jouw ideale “all-year-round” body en creëer een daarbij behorend realistisch tijdspad.

IMG_1467 (1)

De werkwijze van Deducated

De reden dat Deducated in trajecten van minimaal zes maanden werkt is omdat wij met jou de tijd nemen die nodig is om mooie resultaten op een verantwoorde wijze te behalen.  

Heb je tevergeefs al veel diëten “geprobeerd” en/of ben je benieuwd hoe Deducated je kan helpen met het creëren van een duurzame lichaamsverandering? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@movemore.nl
om te bespreken hoe wij jou van waarde kunnen zijn.

We nemen graag de tijd en aandacht om hier met jou bij stil te staan en zullen tevens een realistisch tijdspad met je bespreken, passend bij jouw achtergrond en doelen.

– Team Deducated

About the Author:

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *